Τέσσερα θερινά σχολεία θα λειτουργήσει για το καλοκαίρι του 2015, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Από το φετινό καλοκαίρι το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος θα διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη, Θερινό Σχολείο σε συνεργασία με το κορυφαίο πανεπιστήμιο του Καναδά McGill. Το θέμα του summer school είναι «Mediterranean and European Interconnections».

Η πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την ισχυρή της ακαδημαϊκή κοινότητα, την καθιστούν ιδανικό τόπο για ένα θερινό σχολείο, το οποίο απευθύνεται σε φοιτητές ιστορίας, τέχνης και αρχαιολογίας, καθώς και σε όσους εστιάζουν στη γεωπολιτική των σύγχρονων Βαλκανίων, της Ανατ. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και θα είναι διάρκειας τεσσάρων (4) εβδομάδων, από 8 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2015.

Παράλληλα, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου συνεχίζει τη διοργάνωση δύο ακόμα διεθνών θερινών σχολείων στα αγγλικά για τρίτη χρονιά. Πρόκειται για δύο προγράμματα που θα διοργανωθούν από 29 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2015: το «Εθνικισμός, Θρησκεία και Βία», μια συνεχιζόμενη από το 2013 συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας, του Peace Research Institute Oslo της Κύπρου, με την υποστήριξη του LSEE - Research on South Eastern Europe (London School of Economics) αλλά και το πρόγραμμα «Αρχαία Τεχνολογία και Τεχνικές», για την προώθηση της γνώσης των τεχνολογικών επιτευγμάτων των αρχαίων πολιτισμών και ειδικότερα της Αρχαίας Ελλάδας.

Το τέταρτο θερινό σχολείο που διοργανώνεται για το φετινό καλοκαίρι έχει θέμα: Product Design Summer Camp και αφορά ένα πλήρες σεμινάριο διάρκειας 40 ωρών, που θα διεξαχθεί από 29 Ιουνίου μέχρι 9 Ιουλίου 2015 στα ελληνικά. Το πρόγραμμα αφορά στο σχεδιασμό προϊόντων και πιο συγκεκριμένα:

1) Product Development
2) Ψηφιακή σχεδίαση στο χέρι
3) 3D modeling στο λογισμικό Rhinoceros
4) Σχεδιασμός συσκευασίας
5) Προώθηση προϊόντων, marketing, start-ups
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι κάθε χρόνο στα θερινά σχολεία που διοργανώνει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος διδάσκουν εξέχοντες νέοι ερευνητές και αναγνωρισμένοι πανεπιστημιακοί από Ελλάδα και το εξωτερικό. Περισσότερες πληροφορίες για τα θερινά σχολεία και τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει το Διεθνές Πανεπιστήμιο θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.ihu.edu.gr

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

To Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) με έδρα τη Θεσσαλονίκη και είναι το πρώτο Ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, που προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Αποστολή του να παρέχει ανώτατη εκπαίδευση σε έλληνες, αλλοδαπούς αλλά και ομογενείς που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στην Ελλάδα και η προώθηση της χώρας ως διεθνούς εκπαιδευτικού προορισμού. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας.