ΑΠΘ: 50 χρόνια Εργαστήριο Γεωργικών Εφαρμογών και Αγροτικής Κοινωνιολογίας

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας, το Εργαστήριο Γεωργικών Εφαρμογών & Αγροτικής Κοινωνιολογίας του Τομέα Αγροτικής Οικονομίας του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ διοργανώνει εκδήλωση, με τίτλο: «50 χρόνια Εργαστήριο Γεωργικών Εφαρμογών & Αγροτικής Κοινωνιολογίας Α.Π.Θ.: η ιστορία, το παρόν και το μέλλον της έρευνας και της καινοτομίας στο αγροτικό χώρο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 5 Μαΐου 2015 και ώρες 17:00 με 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Κατούνη 12–14, στη Θεσσαλονίκη.

«Στόχος της εκδήλωσης είναι να θυμηθούμε την ιστορία του εργαστηρίου, το έργο που επιτέλεσε και επιτελεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα και να δούμε, με κριτική ματιά, το μέλλον των γεωργικών εφαρμογών και των ζητημάτων της αγροτικής κοινωνιολογίας» υποστηρίζει η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Γεωργικών Εφαρμογών & Αγροτικής Κοινωνιολογίας του ΑΠΘ, Καθηγήτρια, Όλγα Ιακωβίδου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει τοποθέτηση-κεντρική ομιλία του Διευθυντή Οικονομικών Αναλύσεων, Προοπτικών και Αξιολογήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τάσου Χανιώτη, σχετικά με τις ευκαιρίες για έρευνα και καινοτομία στο πλαίσιο των γεωργικών εφαρμογών μέσα από την νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.