Μαθητές – ποιητές με διακρίσεις στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης

|
THESTIVAL TEAM

Τη δική τους ποιητική παράδοση δημιουργούν οι μαθητές της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, που πέτυχαν σημαντικές, αλλά και πολλές διακρίσεις στον Στ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης, που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος.

Πέντε μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου του σχολείου διέπρεψαν με την πέννα τους, καθώς τα ποιήματα με τα οποία συμμετείχαν στο διαγωνισμό κέρδισαν εντυπώσεις και βραβεία. Σε ένα διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 1.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η μαθήτρια της Α’ Λυκείου Αντιγόνη Καραβελάκη τιμήθηκε με διάκριση, ο Βασίλης Ξανθάκης της Β’ Γυμνασίου με τρίτο έπαινο, η Δέσποινα Παντελή της Γ’ Γυμνασίου με δεύτερο έπαινο και η Ειρήνη Κιστογλίδου, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, έλαβε πρώτο έπαινο. Τέλος η μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας Μαριάννα Δαμασκηνίδου απέσπασε το δεύτερο πανελλήνιο βραβείο, μια διάκριση που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την ηλικία της.

Τι δήλωσαν οι νεαροί ποιητές; Η Μαριάννα Δαμασκηνίδου, που, όπως είπε αγαπά την ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη, του Οδυσσέα Ελύτη, των μεταφυσικών ποιητών Τζον Ντον και Τόμας Χάρντυ, αλλά και του Γουίλιαμ Μπλέηκ, ασχολείται από 7 χρονών με την ποίηση, ενώ έχει ήδη γράψει πάνω 70 ποιήματα. Η ίδια θα ήθελε να ασχοληθεί με την ποίηση, αλλά και τη συγγραφή διηγημάτων, αλλά επιθυμεί να σπουδάσει κάτι άλλο. Όσο για τον Βασίλη Ξανθάκη, τονίζει ότι του αρέσουν οι διαγωνισμοί. Το δικό του ποίημα μάλιστα ήταν ένα σατιρικό ποίημα σε ομηρικό στυλ, που πραγματευόταν την ημέρα Δευτέρα.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.