Κατηγορηματικά διαψεύδει το υπ. Παιδείας την κατάργηση του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών

|
THESTIVAL TEAM

Με δήλωσή του ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα καταργηθούν οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας, τονίζεται ότι «ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, δηλώνει ότι ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για την όλη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, όπου συζητήθηκαν οι επερχόμενες αλλαγές στην παιδεία.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, o αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης, αρμόδιος για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζήτησε από την ΟΛΜΕ να καταθέσει τις προτάσεις της «για ένα ενδεχόμενο νέο σύστημα διορισμών και ένα σύστημα επιλογής στελεχών και τις αρμοδιότητες τους στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης συμμετοχής και τω όρων διαβούλευσης σχετικά με όλα τα σημαντικά ζητήματα της εκπαίδευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.