Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό γιατρού, που έλαβε χώρα το 2015 στη Κρήτη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους δύο, ωστόσο στον ένα κατηγορούμενο ο οποίος δεν παρέστη καν στην δίκη, επέβαλε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία, ο δεύτερος κρίθηκε ένοχος με δύο χρόνια φυλάκιση για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Η ποινή του δεύτερου κατηγορούμενου μπορεί να μετατραπεί σε χρηματική ποινή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι ποινές και των δύο κατηγορούμενων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τετάρτης, σε δεύτερο βαθμό η οποία αρχικά επρόκειτο να γίνει στις  14 Δεκεμβρίου του 2018, αλλά λόγω κωλύματος του συνηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων είχε αναβληθεί για σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί πώς σήμερα στο δικαστήριο, προσήλθε και ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι όταν έγινε το συμβάν ήταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

Το χρονικό

Το βράδυ της Τετάρτης 25 Απριλίου 2015, ο γιατρός μαζί με την σύζυγό του, φεύγοντας από το Στέκι Μεταναστών και κατευθυνόμενος προς το αυτοκίνητό του στην οδό Δασκαλογιάννη  της Σπλάντζιας δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από πίσω με χτύπημα στο κεφάλι με κάποιου είδους ρόπαλο.

Ο γιατρός νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Χανίων Κρήτης με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ένα αιμάτωμα υποσκληρίδιο, μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος και κάταγμα κροτάφου. Ενώ όπως είπε σήμερα ο ίδιος εκκρεμεί μια ακόμη εγχείρηση στον αυχένα.

Πηγή: flashnews.gr