Βαριές κατηγορίες σε βάρος του 48χρονου που συνελήφθη ως ηγετικό στέλεχος ρατσιστικής οργάνωσης

|
THESTIVAL TEAM

Συνελήφθη χθες με ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του για τα παραπάνω αδικήματα, που σχετίζονται με την εγκληματική δράση της «Εθνικής Οργάνωσης Κρυπτεία» ένας 48χρονος.

Σε βάρος του άνδρα ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις για σοβαρά αδικήματα και επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα. Ο 48χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης και μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, όπου βρέθηκαν αντικείμενα που επιβεβαιώνουν την ρατσιστική του δράση.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Μια μεταλλική σιδερογροθιά

-Τηλεκάρτα, με χρήση της οποίας πραγματοποιήθηκε απειλητικό τηλεφώνημα προς Μ.Κ.Ο από μέλος της «Κρυπτείας»

-Πλήθος εντύπων (φέιγ βολάν) ρατσιστικού περιεχομένου υπογεγραμμένα από την «Εθνική Οργάνωση Κρυπτεία»

-Χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Μ.Κ.Ο. που σχετίζονται με πρόσφυγες και μετανάστες και μέσων μαζικής ενημέρωσης και στις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί απειλητικά τηλεφωνήματα και αναλήψεις ευθύνης έκνομων ενεργειών εκ μέρους της «Κρυπτείας».

Σημειώνεται ότι η οργάνωση έχει αναλάβει τηλεφωνικώς την ευθύνη για τουλάχιστον οκτώ ρατσιστικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων εμπρησμοί και απόπειρες εμπρησμού, ενώ υπάρχουν και άλλες τόσες που ταυτοποιούνται.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε από το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για πράξεις που σχετίζονται με τη δράση της οργάνωσης, ο 48χρονος κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας εμπρησμού από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή κατ’ εξακολούθηση, απειλή διάπραξης εγκλημάτων, δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα σε κύρια ανάκριση και κρατείται.

Ο 48χρονος είχε υποβάλει αίτηση για να προσληφθεί ως καθηγητής ξένων γνωστών σε πανεπιστήμιο, η οποία είχε απορριφθεί – αλλά κάνει διδακτορικό πάνω στο ίδιο αντικείμενο.

Η δράση της οργάνωσης ότι η «Εθνική Οργάνωση Κρυπτεία» έγινε γνωστή μετά την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου μαθητή από το Αφγανιστάν, στη Δάφνη, ο οποίος, αν και το 2017 είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του. Επίσης, η ρατσιστική οργάνωση, μεταξύ άλλων ενεργειών είχε πραγματοποιήσει εμπρηστική επίθεση σε τόπο συνάντησης μεταναστών στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2018 και απόπειρα τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού σε χώρο αντιεξουσιαστών στου Φιλοπάππου, ενώ έχει αναλάβει την ευθύνη και για τον εμπρησμό του καταυλισμού μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, στις 7 Ιουνίου 2018 καθώς και για τη φασιστική επίθεση στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.