Ποινική δίωξη σε βάρος τριών προσώπων για την υπόθεση Novartis άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Οι διώξεις αφορούν στο σκέλος της δικογραφίας, που πρόσφατα η Εισαγγελία Διαφθοράς απέστειλε στη Βουλή και αφορά την περίοδο 2011 - 2012.

Η Εισαγγελία φέρεται να έχει στη διάθεση της στοιχεία για την ύπαρξη συγκεκριμένων διαφημιστικών εταιριών που πιθανολογείται ότι εξυπηρέτησαν τη Novartis στη ροή «μαύρου» χρήματος παρέχοντας κάλυψη μέσω εικονικών ή υπερκοστολογημένων τιμολογίων.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε σε τρία μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορά σε δωροδοκία πολιτικού προσώπου, κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, της απλής συνέργειας σε απιστία υπαλλήλου, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και σε απλή συνέργεια σε απιστία κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Να σημειωθεί, ότι πριν από περίπου ένα μήνα, ο υπεύθυνος μίας από τις υπό έρευνα διαφημιστικές, κλήθηκε σε εξηγήσεις από τους εισαγγελείς Διαφθοράς για νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων μέσω τιμολογίων.