Προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί ζήτησαν και πήραν από τον έκτο τακτικό ανακριτή οι συλληφθέντες για την ληστεία σε χρηματαποστολή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες, δύο άνδρες, 35 και 41 ετών και γνωστοί αναρχικοί Κώστας Σακκάς και Γιάννη Δημητράκη καθώς και μία 39χρονη γυναίκα πέρασαν, υπό δρακόντεια μέτρα, λίγο πριν τις 15:00 το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, μελετώντας τη δικογραφία, απήγγειλε εις βάρος τους ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα.

Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος και ο 41 ετών συγκατηγορούμενός του διώκονται για ληστεία από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ η 39χρονη διώκεται για απλή συνέργεια στην κακουργηματική αυτή πράξη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συλληφθείσα φέρεται να κατόπτευε την περιοχή και να ενημέρωνε τους δυο συγκατηγορούμενούς της, φυσικούς δράστες της ληστείας, για την άφιξη της χρηματαποστολής.

Επιπλέον, κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, επειδή το όχημα με το οποίο σκόπευαν να διαφύγουν έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, της παράνομης οπλοφορίας και της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς σε έρευνες που διενήργησαν σε σπίτια μετά τις συλλήψεις.

Μέχρι να απολογηθούν παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.