Βαρύτατες καταγγελίες ακόμη και κατά κυβερνητικού στελέχους, που δραστηριοποιείται στο χώρο της Δικαιοσύνης σε σχέση με την οργάνωση των ερευνών για τη Novartis, εξαπολύει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής σε ανακοίνωση του με την οποία καλεί να καταθέσει για την υπόθεση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου και οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ο κ. Αγγελής κάνει λόγο για σωρεία παραβάσεων στις έρευνες για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis, για διαδικασίες ενοχοποίησης «fast truck» πολιτικών αντιπάλων, για πλήρη γνώση των πάντων από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου την οποία επίσης καλεί να εξεταστεί ως μάρτυρας.

Σε αιτιολόγηση της χθεσινής (Τρίτη) του παραγγελίας για τον πειθαρχικό έλεγχο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή από το Συμβούλιο της Επικρατείας προέβη σήμερα με δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, επικαλούμενος την αρμοδιότητα του από το νόμο, αλλά και την ανάγκη να διευκρινιστούν τα πάντα γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Την παραίτηση της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης ζητεί η Φώφη Γεννηματά μετά τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πηγή: skai.gr