Στην τελική ευθεία της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, η εισαγγελέας στην αρχική της πρόταση  δέχτηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και τρίτα πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν είχαν κατηγορηθεί για τη συμμετοχή τους σ΄αυτήν. Αναγνώρισε την εμπλοκή δυο συγκεκριμένων ατόμων στην υπόθεση, σαν συνεργάτες του βασικού κατηγορούμενου. Για τον έναν από από αυτούς ανέφερε πως ενδεχομένως είχε εμπλοκή και στη δολοφονία του νέου.

Διατύπωσε πολλά ερωτήματα για τη στάση  ενός από τους δύο αστυνομικούς γιους του βασικού κατηγορούμενου και ανέφερε πως επιφυλάσσεται να πει περισσότερα στη δεύτερη πρόταση της, στο τέλος της δίκης.

Στην έναρξη της διαδικασίας, η Εισαγγελέας αναφέρθηκε στην εσκεμμένη από την πλευρά του “εγκέφαλου” καλλιέργεια του πορτραίτου της πατρικής φιγούρας.

“Κατόρθωσε να γίνει απαραίτητος στον Μάριο και στην μητέρα του. Η γυναίκα αυτή, είχε δυο σημαντικά πλεονεκτήματα.   Μεγάλη περιουσία και τεράστια αδυναμία στον γιο της…  Παρακολουθήσαμε την όλη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της  ακροαματικής διαδικασίας, που εξηγείται μόνο στην περίπτωση που ήθελε να συνδράμει κάποιο αγαπητό του πρόσωπο. Δηλαδή τον ίδιο του τον εαυτό!”.

Στη συνέχεια η Εισαγγελέας προχώρησε  μια συνεκτική αφήγηση των γεγονότων από την ημέρα της απαγωγής του Μάριου μέχρι και τη σύλληψη  των κατηγορουμένων.

“Τη στιγμή που η μητέρα του θύματος επέστρεψε στην Αθήνα εκείνο τον Αύγουστο ξεκίνησε για την ίδια μια εβδομάδα παράνοιας. Οι απαγωγείς της τηλεφωνούσαν και της ζητούσαν επίμονα λύτρα. Ο κατηγορούμενος και η σύζυγος του, προσπαθούσαν να την πείσουν πως ο Μάριος ζει κάτι που …διαισθάνονταν. Όλα αυτά θα ακούγονταν  ακραία στον οποιοδήποτε, όχι όμως στη μητέρα του θύματος που πλέον είχε πιόνι στα χέρια τους. Μέχρι σήμερα ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και ούτε πρόκειται γιατί είναι νεκρός! Ο Μάριος πριν δολοφονηθεί, αντέδρασε βίαια, λυσσαλέα. Ο κατηγορούμενος είχε πιθανά προβλέψει μια αντίδραση, αλλά όχι τόσο βίαιη! Ποιος ήταν αυτός πυ θα του χαλούσε τα σχέδια; Χωρίς να διστάσει τον χτύπησε με τον πυροσβεστήρα!”, είπε χαρακτηριστικά.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον “εγκέφαλο”  “εγκληματικό νου, παθολογικό ψεύτη, ανάλγητο, με την αίσθηση της παντοδυναμίας, όπως προέκυψε μέσα από τις καταθέσεις, χωρίς να αλλάξει τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια!.”

Η ίδια απέρριψε όλα τα σενάρια του βασικού κατηγορούμενου , αναλύοντας φράση – φράση τις απολογίες όλων των εμπλεκομένων και  διατύπωσε το ερώτημα:

“Πως ήταν σίγουρος πως οι δύο του γιοι δεν θα απευθύνονταν στην αστυνομία; Γιατί αναμείχθηκε ο ένας από τους γιους του στον εντοπισμό του αυτοκινήτου του Μάριου; Γιατί είπε στον φίλο του θύματος να μείνει μακριά από την υπόθεση γιατί “βρωμάει”; Είναι πολλά τα ερωτήματα για αυτόν όσο και για τη σύζυγο του βασικού κατηγορούμενου. Τα παραπάνω αποτελούν αντικείμενο μεταγενέστερης πρότασης μου προς το δικαστήριο σας”, τόνισε με έμφαση.

Πηγή: anikolouli.gr