Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη για την αποτρόπαιη δολοφονία της εξάχρονης Στέλλας, το πτώμα της οποίας είχε βρεθεί σε κάδο σκουπιδιών στην Αγία Βαρβάρα τον Απρίλιο του 2017. Κατηγορούμενος είναι ο 62χρονος πατέρας της, που σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ισόβια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συνταξιούχος αστυνομικός έπνιξε το κοριτσάκι που είχε κινητικά προβλήματα, όταν προσπάθησε να σταματήσει το κλάμα του, ενόσω του έκανε μπάνιο. Στη συνέχεια, έβαλε το πτώμα σε σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η μητέρα του θύματος, η οποία τη νύχτα του εγκλήματος βρισκόταν στο νοσοκομείο, μετά από επέμβαση στη χολή, αφήνοντας τα δυο παιδιά της υπό την επίβλεψη του συζύγου της. Η γυναίκα αναφέρθηκε στη συμπεριφορά του κατηγορουμένου, ο οποίος, μετά τη δολοφονία της κόρης του, υποστήριζε πως η εξάχρονη έπεσε θύμα απαγωγής από ληστές. «Είναι δυνατόν να σκηνοθετήσει ότι μας κλέψανε τα χρυσαφικά; Να πάρει σακούλα και να πάει να πετάξει το παιδί; Αν δεν σταματούσε η αστυνομία το απορριμματοφόρο, πού θα το έβρισκα το παιδί μου; Το αγγελάκι μου στα σκουπίδια, το παιδάκι μου αυτό δεν ήταν για τα σκουπίδια…» είπε κλαίγοντας η μητέρα.

Στην κατάθεσή του, ο αξιωματικός της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών που είχε επιληφθεί του εγκλήματος ανέφερε ότι η υπόθεση του εξάχρονου κοριτσιού, όπως και η φωτιά στο Μάτι, «τον στοιχειώνουν». Όπως είπε ο αστυνομικός, από την αρχή είχαν αντιληφθεί πως η εκδοχή του 62χρονου δεν ήταν αξιόπιστη και πως «όλοι είχαμε καταλάβει ότι κάτι άλλο είχε συμβεί». Ο αξιωματικός είπε στο δικαστήριο ότι «ο κατηγορούμενος έβαλε στη σακούλα το πτώμα και από πάνω άλλες σακούλες και μετά μία κουβέρτα για να το καλύψει» και πως «είχε αφαιρέσει τα κοσμήματα από το σπίτι για να δείχνει ληστεία, το κουκλάκι του παιδιού το είχε πετάξει σε άλλο κάδο», στοιχεία που ο μάρτυρας εκτίμησε πως «δείχνουν ότι είχε γίνει προεργασία».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ