Μήνυση κατά των δύο άλλων, υπό προστασία, μαρτύρων καταθέτει τη Δευτέρα ο Ν. Μανιαδάκης και μάλιστα με την επίκληση των πραγματικών ονομάτων τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis καταθέτει μήνυση κατά των δύο άλλων «προστατευόμενων μαρτύρων» για την υπόθεση με τα κωδικά ονόματα «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», αλλά με την πραγματική ταυτότητά τους την οποία ο ίδιος γνωρίζει αφού, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του, ένα λάθος των ανακριτικών αρχών οδήγησε και τους τρεις την ίδια στιγμή έξω από τα γραφεία της εισαγγελίας στο πλαίσιο των καταθέσεών τους.

Στην περίπτωση που οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν την Δευτέρα, μέσα από τη μηνυτήρια αναφορά, θα γνωστοποιηθούν και επισήμως τα ονόματα των υπό προστασία μαρτύρων που θα πάψουν να είναι ανώνυμοι και ως εκ τούτου περιπλέκεται και το σύνολο της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση είχε αρνηθεί να προσέλθουν στη Βουλή προκειμένου να καταθέσουν έστω και χωρίς να φαίνονται τα πρόσωπά τους ενώπιον των πολιτικών που οι ίδιοι κατηγορούν με τις καταθέσεις τους.