Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα ο 42χρονος κρεοπώλης, που δέχθηκε επίθεση στο Καπάνι, την περασμένη Παρασκευή από Πακιστανούς επειδή τους ζήτησε να αποχωρήσουν μπροστά από το κατάστημά του επειδή πωλούσαν λαθραία τσιγάρα.

Ο 42χρονος βρέθηκε ενώπιων του εισαγγελέα, μαζί τον δικηγόρο του και υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Μάκη Κυριζίδη και τον Πρόεδρο των επαγγελματιών του ιστορικού κέντρου, Χρήστο Νικολόπουλο.

Ο κ. Κυριζίδης ενημέρωσε τον εισαγγελέα για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πόλης και ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης της αστυνόμευσης, για την ασφάλεια των επαγγελματιών, αλλά και των κατοίκων. «Αναφέραμε στον εισαγγελέα ότι η κατάσταση στην αγορά είναι έκρυθμη, φοβούνται όλοι και ότι πρέπει να ενταθεί η Αστυνόμευση. Μας υποσχέθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει λυθεί το ζήτημα», ανέφερε στο Thestival. gr ο κ. Κυριζίδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε στο thestival.gr ότι «από θαύμα γλύτωσε ο συνάδελφός μας», ενώ πρόσθεσε ότι: «Περιγράψαμε στον εισαγγελέα την κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο στο Καπάνι με αυτούς που διακινούν λαθραία τσιγάρα. Μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί. Μας είπε ότι  υπάρχει ένα σχέδιο να απομακρυνθούν αυτοί που πωλούν λαθραία στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι έχει κινηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη κατά παντός υπευθύνου για το περιστατικό, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη θα δικαστούν οι τρεις συλληφθέντες, που κατηγορούνται για την επίθεση στον κρεοπώλη.