Αθώος κρίθηκε ο ταξιτζής που κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε την 16χρονη μαθήτρια στους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας, κατά την μεταφορά της από εκεί στο σπίτι της στα Γιάννενα.

Μετά από προσωρινή κράτηση περίπου 12 μηνών, ο άντρας κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πρέβεζας, όπως ενημερώνει το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που τον εκπροσώπησε.

«Ο κατηγορούμενος ήταν προσωρινά κρατούμενος για περίπου 12 μήνες με σύμφωνη γνώμη ανακριτού και εισαγγελέως του Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων και διασύρθηκε ακραία από σειρά τηλεοπτικών εκπομπών με παρουσία και δικηγόρων πολιτικής αγωγής, όπου καταρρακώθηκε το τεκμήριο αθωότητός του», αναφέρει χαρακτηριστικά το δικηγορικό γραφείο στην ανακοίνωσή του.

Τι έγινε στο δικαστήριο

Σύμφωνα με το epirus-tv.gr, την Τετάρτη, κατά την διάρκεια της δίκης κατέθεσε ο τελευταίος μάρτυρας και απολογήθηκε ο κατηγορούμενος, με τον Εισαγγελέα της Έδρας να σημειώνει πως δεν προκύπτει από τα στοιχεία ότι η κοπέλα μεταφέρθηκε στην Αλβανία προκειμένου να υποβληθεί σε έκτρωση, όπως είχαν υποστηρίξει κάποιες πληροφορίες, προτείνοντας την αθώωση του κατηγορουμένου.
Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πρέβεζας ανακοίνωσε την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία το κορίτσι, είτε υποβλήθηκε σε γυναικολογική επέμβαση είτε όχι, ο κατηγορούμενος δεν φέρει καμία ευθύνη και κρίθηκε ομόφωνα από την Έδρα αθώος.
Κατά την απολογία του περιέγραψε στους δικαστές τι είχε συμβεί μέσα στο αυτοκίνητό του: «Με το ΙΧΕ αυτοκίνητό μου ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα. Η Κωνσταντίνα καθόταν στο πίσω κάθισμα, ήταν ευδιάθετη και άκουγε μουσική. Ξαφνικά είδα να της πέφτουν τα ακουστικά και να λιποθυμά. Αμέσως σταμάτησα κατέβηκα και της έριξα νερό προσπαθώντας να τη συνεφέρω, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνω. Την μετέφερα στο νοσοκομείο στους Αγίους Σαράντα στις 2.30 και στη συνέχεια κάλεσα την Αστυνομία και ενημέρωσα τη μητέρα της» είπε.

Όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με την οικογένεια της 16χρονης, υποστήριξε ότι απλά γνώριζε τη μητέρα της, γνώριζε ότι ήταν χωρισμένοι οι γονείς του κοριτσιού και η σχέση του ήταν ακριβώς όμοια με τη σχέση που διατηρούσε με όλους τους πελάτες του, τους οποίους εξυπηρετούσε με το ταξί του για τις μετακινήσεις τους.

Δήλωσε άγνοια για το ποιος ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας, αφού όπως σημείωσε κατά την απολογία του όταν πήγε το κορίτσι στο νοσοκομείο και αφού ενημέρωσε την Αστυνομία και τη μητέρα της, εκείνος έφυγε για να πάει στο αστυνομικό τμήμα και έτσι δεν είδε ποιοι συγγενείς έφτασαν πρώτοι στο νοσοκομείο. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι πήγε την 16χρονη για έκτρωση και δήλωσε άγνοια για τους λόγους όλων όσων ισχυρίζεται ο πατέρας της.

«Η Κωνσταντίνα έτυχε να καταρρεύσει στα δικά μου χέρια, ήταν ένα τυχαίο γεγονός» είπε χαρακτηριστικά .

Αναστάτωση προκλήθηκε στη δικαστική αίθουσα όταν μετά το τέλος της απολογίας του κατηγορουμένου ο πατέρας της 16χρονης ξέσπασε φωνάζοντας: «φονιά, πες την αλήθεια τι έκανες στο κορίτσι μου, 5 χρόνια βασανίζεις την ψυχή της δεν λες την αλήθεια» με τους δικαστές να δίνουν εντολή για την απομάκρυνσή του από την αίθουσα.