Τη Μ. Δευτέρα θα απολογηθούν Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

|
THESTIVAL TEAM

Τη Μ. Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι θα απολογηθούν στον ανακριτή οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, μετά την προθεσμία που τους δόθηκε για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους. Oι δυο δικηγόροι θα περάσουν το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Την ίδια στιγμή την άποψη πως το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά του Αλ. Λυκουρέζου (προφανώς και κατά του Θ. Παναγόπουλου) δεν είναι αιτιολογημένο και παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας, εξέφρασε ο συνηγόρός του, Θρ. Κονταξής.

Όπως είπε “οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής.Ο Αλ. Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια”.

Ο Γιάννης Μαρακάκης, τόνισε πως “τσαλαπατήθηκε το τεκμήριο αθωότητας του Αλ. Λυκουρέζου. Θεωρούμε ότι η έκδοση του εντάλματος και η σύλληψη συνιστά υπερβολή. Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει για πάντα τον τρόπο που θα κάνουμε τη δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό. Γνωρίζετε πόσο εμβληματική προσωπικότητα είναι ο Αλ. Λυκουρέζος. Αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά μου. Η δικογραφία είναι ίδια με αυτή που αφορά τον κ. Αντωνόπουλου. Ο κ. Λυκουρέζος ήταν εκ των χειριστών. Ήταν στη διάθεση των αρχών. Είχε επισκεφθεί τον ανακριτή σε ανύποπτο χρόνο. Δεν χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη”.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.