Διπλό φονικό στην Κύπρο: Συγκλονίζει ο 15χρονος γιος των θυμάτων

|
THESTIVAL TEAM

Πάγωσε για άλλη μία φορά η αίθουσα του Κακουργιοδικείου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του διπλού φονικού που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη Ντίνα Σεργίου.

Μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας που κατέθεσαν ήταν και αστυφύλακας ο οποίος έλαβε κατάθεση από τον 15χρονο γιο του ζευγαριού, λίγη ώρα μετά το στυγερό έγκλημα. Κατά τη χθεσινή διαδικασία κατέθεσαν τέσσερις συνολικά μάρτυρες, δύο αστυνομικοί οι οποίοι βρέθηκαν στη σκηνή μετά την κλήση της γειτόνισσας, στο σπίτι της οποίας βρήκε καταφύγιο ο ανήλικος και δύο άλλοι αστυνομικοί.

Δυο πιάτα με φαγητό, ένα σεντόνι στον καναπέ και την τηλεόραση αναμμένη εντόπισαν οι πρώτοι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, ενώ η γενικότερη εικόνα του κάτω ορόφου δεν παρουσίαζε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, οτιδήποτε επιλήψιμο.

Λίγα βήματα ήταν αρκετά, ωστόσο, για να αντικρίσουν στον πάνω όροφο το απόλυτο αιματοκύλισμα. Σε ένα σκοτεινό σχεδόν υπνοδωμάτιο, κείτονταν νεκροί μέσα σε μία λίμνη αίματος ο Γιώργος Χατζηγεωργίου και η Ντίνα Σεργίου, ενώ κάτω από το κρεβάτι είχε βρει καταφύγιο ο τρομαγμένος τους σκύλος. Λίγα μέτρα πιο κάτω, στο υπνοδωμάτιό του ο ανήλικος γιος του ζευγαριού δεν μπορούσε να αντιληφθεί, όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς, αν το κλάμα της μητέράς του ήταν αληθινό ή απλά ήταν ένα κακό όνειρο. Με γάντια στα χέρια ο Τζιωνής άρπαξε τον 15χρονο γιο του ζευγαριού και φιμώνοντάς τον, τον οδήγησε υπό την απειλή μαχαιριού στον κάτω όροφο του σπιτιού προκειμένου να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, σύμφωνα με την κατάθεση του ανήλικου, οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν δραματικές. Κλεισμένος στο υπόγειο του σπιτιού, φώναζε προκειμένου να τον ακούσει κάποιος και να τον ελευθερώσει. Μάταια όμως. Λίγη ώρα αργότερα ο 15χρονος κατάφερε να απελευθερωθεί, για να αντικρίσει στο υπνοδωμάτιο των γονιών του, τον «πατέρα και τη μητέρα του χωρίς τις αισθήσεις τους». «Η πόρτα του δωματίου τους ήταν κλειστή και άνοιξα. Κατέβηκα και έφυγα από την πόρτα της κουζίνας. Πήγα απέναντι και εξήγησα στη γειτόνισσα τι έγινε».

«Ήμουν σοκαρισμένος. Έμεινα εκεί μερικά λεπτά χωρίς να κάνω τίποτα. Άκουγα θόρυβο συναγερμού ή άλλο παρόμοιο, δεν ήταν δυνατός. Κτυπούσα την πόρτα να μου ανοίξουν και φώναζα, άλλα κάνεις δεν απάντησε», είπε, μεταξύ άλλων.

«Οι γονείς μου έβλεπαν τηλεόραση. Εγώ κοιμήθηκα και σε κάποια φάση άκουγα φωνές της μάνας μου σαν να έκλαιγε. Το κλάμα της ήταν πολύ δυνατό. Εγώ δεν ξεχώριζα αν ήταν πραγματικό ή αν έβλεπα εφιάλτη. Εγώ είδα τον άνδρα να έρχεται απέναντί μου από την πόρτα του υπνοδωματίου. Ήταν μελαχρινός, είχε δεμένη μια μαύρη κουκούλα σάλι που δεν κάλυπτε πρόσωπο. Φορούσε γάντια φουσκωτά. Με έπιασε από το στόμα με το ένα χέρι, στο άλλο κρατούσε μαχαίρι. Σκότωσα τους γονείς σου, μου είπε, και με ρώτησε πού είναι τα λεφτά.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα με νέους μάρτυρες κατηγορίας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.