Κατερίνη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό δύο εργατών μεταναστών

|
THESTIVAL TEAM

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης προκάλεσε καταγγελία ότι δύο Πακιστανοί που εργάζονταν σε κτηνοτροφική μονάδα της Πιερίας έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού, όταν ζήτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Με βάση δημοσιεύματα, ο εισαγγελέας της Κατερίνης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, όπου θα κληθούν να καταθέσουν και οι δύο αλλοδαποί. Όπως έγινε γνωστό, το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και όποια άλλη πράξη προκύψει από την έρευνα.

Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Όπως καταγγέλθηκε, οι δύο Πακιστανοί, που εργάζονταν σε κτηνοτροφική μονάδα της Κάτω Μηλιάς Πιερίας, ξυλοκοπήθηκαν από τον εργοδότη τους και δύο ακόμη άνδρες, επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα για την απασχόλησή τους. Για τα δεδουλευμένα έχουν απευθυνθεί και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.