Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε χθες η παράταξη του ΠΑΜΕ "Εργατική Ενότητα", ζητώντας να ελεγχθούν οι καταγγελίες της στο 33ο συνέδριο του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) για παρατυπίες, "διπλοψηφίες", σε ορισμένα σωματεία, για την ανάδειξη των συνέδρων και τη νομιμότητα συμμετοχής τους στο συνέδριο.

Η αίτηση συζητήθηκε με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής και κατατέθηκαν οι απόψεις και τα επιχειρήματα, από τους νομικούς εκπροσώπους του ΕΚΘ και του ΠΑΜΕ.

Η παράταξη του ΠΑΜΕ με τα ασφαλιστικά μέτρα ζητούσε να "παγώσει" η διαδικασία νομιμοποίησης των συνέδρων μέχρι να γίνει έλεγχος στους εκλογικούς καταλόγους. Κατά τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής, οι δικηγόροι που εκπροσώπησαν την "Εργατική Ενότητα", έκαναν λόγο για "διπλοεγγραφές" και "αλλοίωση της νόμιμης διαδικασίας". Απαντώντας, οι συνήγοροι του ΕΚΘ, ανέφεραν ότι πρόκειται για "απλές συνωνυμίες" και άφησαν αιχμές για "σκοπιμότητες της άλλης πλευράς", σε ό,τι αφορά την αποσιώπηση των πατρώνυμων όσων καταγγέλλονται για διπλοψηφία.

Στο μεταξύ, με ένταση συνεχίστηκαν και σήμερα το πρωί οι εργασίες του 33ου συνεδρίου του ΕΚΘ, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ επέμειναν, αντί της συζήτησης για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, να συνεχιστεί η συζήτηση για τη νομιμοποίηση αντιπροσώπων, η οποία εγκρίθηκε χθες το βράδυ, κατά πλειοψηφία, (22-9) από τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ. Τελικά, λόγω των διαφωνιών και των αντεγκλήσεων, η διαδικασία δε συνεχίστηκε και αναβλήθηκε για μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Στο μεταξύ, μετά τη χθεσινή σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ σήμερα τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του στο θέμα της παρουσίας του αστυνομικού με πολιτική περιβολή και ενός αξιωματικού της αστυνομίας, έξω από την αίθουσα του συνεδρίου του ΕΚΘ, κάνοντας λόγο για "νέο σχέδιο αστυνόμευσης και τρομοκρατίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων".

"Μπορεί η κυβέρνηση, εκτός των άλλων, να παρέχει και προστασία στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων, ως αντάλλαγμα για την προστασία της αντιλαϊκής πολιτικής της, όμως πρέπει να ξέρει ότι οι εργαζόμενοι, συνεχώς, εδώ και εκατό χρόνια ακυρώνουν τέτοιους είδους σχέδια" υποστηρίζει, στην ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

Οι σύνεδροι επέστρεψαν στο χώρο του 33ου συνεδρίου του ΕΚΘ για να συνεχιστεί η διαδικασία. Την Κυριακή θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή των νέων οργάνων του ΕΚΘ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ