Αναβιώνει σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας η φρικιαστική υπόθεση της δολοφονίας της 4χρόνης Άννυ που συγκλόνισε το Πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2015.

Στο εδώλιο θα καθίσουν ο πατέρας της μικρής Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββας) ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της και την εξαφάνιση του πτώματος της και ο φίλος του, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) ο οποίος βαρύνεται με τα ίδια αδικήματα, δηλαδή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού.

Πρωτόδικα ο πατέρας της Άννυ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, ο φίλος του, Νικολάι σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης τριών ετών και μητέρα της σε ποινή καθείρξεως έξι ετών, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, γεγονός που την οδήγησε εκτός φυλακής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο. Ένα ακόμα πρόσωπο, φίλος της μητέρας, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή για το αδίκημα της ψευδορκίας. 

Πλέον, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καλείται να διερεύνησει από την αρχή και από μηδενική βάση τις συνθήκες υπό τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο η μικρή. 

Κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η μητέρα της μικρής, Δημητρίνα Μπορίσοβα η οποία διώκεται για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος.