Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης πέρασαν πριν από λίγο ο 57χρονος αρχιμαφιόζος γεωργιανής καταγωγής, Λάσα Σασανασβίλι, και δύο συνεργοί του, που συνελήφθησαν μαζί με αλλά 11 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται σε κλοπές και διαρρήξεις.

Υπενθυμίζεται πως μετά από πολύμηνη μυστική έρευνα των ελληνικών Αρχών σε συνεργασία με τις γαλλικές Αρχές, αλλά και τις Europol και Eurojust, προχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση σε διαμέρισμα στην Πυλαία, όπου υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι γαλλικές δικαστικές Αρχές εξέδωσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς τον κατηγορούν ότι συντόνιζε τη δράση μαφιόζικης οργάνωσης, που δραστηριοποιήθηκε σε κλοπές στη Γαλλία από το 2016 έως σήμερα. Βάσει αυτού του εντάλματος συνελήφθη σήμερα, ενώ έρευνες γίνονται ταυτόχρονα και στη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιβόητος κακοποιός, γνωστός ως "Το Λίπος", είναι γνωστός και στις ελληνικές Αρχές, καθώς έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 14 ετών, αφού κρίθηκε ένοχος ότι συντόνιζε και από τη Θεσσαλονίκη μαφιόζικη οργάνωση, που δρούσε από το 2008 έως το 2012 σε Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία, κυρίως με κλοπές.