Δίκη αγγειοχειρουργού: “Τη σκότωσε δίνοντάς της ναρκωτικά”, λέει ο σύζυγος της 36χρονης μεσίτριας

|
THESTIVAL TEAM

Τον ισχυρισμό περί ιατρικού λάθους, επανέλαβε ο 39χρονος αγγειοχειρουργός που κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας, η οποία εξαφανίστηκε, τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και βρέθηκε τελικά νεκρή σε απόκρημνη περιοχή στο Παλιούρι Χαλκιδικής.   

Κατά την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας στην κατάμεστη αίθουσα του Κακουργιοδικείου, ο κατηγορούμενος γιατρός αρνήθηκε τις κατηγορίες (ανθρωποκτονία από πρόθεση και της περιύβριση νεκρού) κάνοντας λόγο για “αμέλεια”, ενώ απέδωσε το θάνατο της γυναίκας στα φάρμακα που της χορήγησε, όταν εκείνη πήγε στο “Ιπποκράτειο” για να υποβληθεί σε προγραμματισμένη επέμβαση αφαίρεσης κιρσών. 

Από τις τοξικολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι επρόκειτο για τις φαρμακευτικές ουσίες προποφόλη και φαιντανύλη. Για “σκληρά ναρκωτικά” μίλησε ο σύζυγος της 36χρονης, εξεταζόμενος ως μάρτυρας. Ειδικά για τη δεύτερη ουσία, σημείωσε ότι είναι “πιο σκληρή κι από ηρωίνη”.. Σκοπός του ήταν να την θανατώσει. Δεν την πετάς έτσι σαν σκυλί” πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αναφέρθηκε στους αρχικούς ισχυρισμούς του γιατρού, όταν εκείνος τον ενοχοποίησε για το θάνατο της συζύγου του. “Ζούσα ένα δεύτερο δράμα όταν άρχισε να τα ρίχνει σε μένα” είπε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.