Στο εδώλιο ο αστυνομικός για τη στυγερή δολοφονία του ταξιτζή στην Κοζάνη

|
THESTIVAL TEAM

Οι ζοφερές μνήμες από τη στυγερή δολοφονία του 52χρονου ταξιτζή Κοσμά Τζέλιου στη Λευκή Καστοριάς τον Μάρτιο του 2017 θα αναβιώσουν την ερχόμενη Δευτέρα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κοζάνης. Στο εδώλιο θα καθίσει ο 30χρονος ειδικός φρουρός που είχε χαρακτηριστεί «ήρωας» τον Ιούλιο του 2014, όταν είχε πυροβολήσει τον Νίκο Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και να τον συλλάβει.

Ο 30χρονος δολοφόνος επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους όταν ομολόγησε το άγριο έγκλημα. Όπως είπε, είχε οδηγήσει τον άτυχο οδηγό ταξί σε ερημική τοποθεσία στη Λεύκη. Εκεί ανάγκασε το θύμα του να κατέβει από το ταξί και, αφού το οδήγησε σε ένα χωράφι ιδιοκτησίας του, τον εκτέλεσε εν ψυχρώ με δύο σφαίρες, η μία εκ των οποίων στον κρόταφο. Μάλιστα, όταν οι συγγενείς του άτυχου αυτοκινητιστή δήλωσαν στις Αρχές την εξαφάνισή του, ο δράστης συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του 52χρονου πατέρα δύο παιδιών!

Τελικά, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 30χρονου ειδικού φρουρού εξετάζοντας το υλικό από μία κάμερα που υπήρχε κοντά στο σημείο όπου επιβιβάστηκε στο ταξί του 52χρονου. Όταν τα στοιχεία άρχισαν να δένουν και να οδηγούν στον ίδιο, οι συνάδελφοί του της Ασφάλειας έκαναν έρευνα στο σπίτι του και βρήκαν το όπλο του εγκλήματος.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος φέρεται ότι υπέπεσε σε σωρεία αντιφάσεων για τα κίνητρα του εγκλήματος τόσο στην προανακριτική κατάθεση όσο και στην απολογία του. Αρχικά, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το θύμα και ότι κίνητρό του ήταν η ληστεία, καθώς όπως είπε ήταν σε κακή οικονομική κατάσταση εξαιτίας του εθισμού του στον τζόγο. Ωστόσο, στη συνέχεια απέδωσε τη δολοφονία σε προσωπικούς λόγους.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.