Ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του ηλικιωμένου πατέρα του, τον οποίο φέρεται να πυροβόλησε με μέσα περίστροφο στο σπίτι τους στον Τύρναβο, ο 47χρονος πατροκτόνος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε ποινή ισόβιας κάθειρξη.

Όπως πρωτόδικα, έτσι και στην δευτεροβάθμια δίκη, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι αυτός πυροβόλησε τον 77χρονο πατέρα του στην καρδιά και το κεφάλι τον Δεκέμβριο του 2013, επειδή είχε αποφασίσει να στηρίξει οικονομικά την αδελφή του και όχι τον ίδιο. Συγκεκριμένα, το θύμα είχε ενισχύσει την κόρη του με 10.000 ευρώ, πράγμα που αποκάλυψε η ίδια κατά την διάρκεια της προανάκρισης.

Ο 47χρονος -σήμερα- δράστης είχε προσπαθήσει επανειλημμένα να παραπλανήσει τις έρευνες των αστυνομικών, πότε υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας του είχε αυτοκτονήσει, πότε υποστηρίζοντας ότι είχε πέσει θύμα άγνωστων ληστών και πότε κατηγορώντας τη... μητέρα του για το έγκλημα! Μάλιστα, στο δικαστήριο είχε ζητήσει να εξεταστεί από ανιχνευτή ψεύδους για να αποδείξει ότι έλεγε αλήθεια! Μετά την καταδίκη του, οδηγήθηκε πάλι στην φυλακή από την οποία είχε μεταχθεί.

Πηγή: protothema.gr