ΣτΕ: Συνταγματική η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο Τομέα

|
THESTIVAL TEAM

Συνταγματική έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο Τομέα έως την 1η Ιανουαρίου του 2022 με το σκεπτικό ότι εξυπηρετεί σκοπούς δημοσίου συμφέροντος.

Οι ανώτεροι δικαστές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποφάνθηκαν ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας είναι δυνατή όχι μόνο για το μέλλον αλλά και για το παρελθόν υπό την έννοια ότι μπορεί να καταλαμβάνει και ήδη θεμελιωμένα δικαιώματα και επιπλέον ότι με την επέμβαση αυτή μπορεί να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα του ασφαλιστικού κεφαλαίου με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να είναι σύμφωνη και με τις υπόλοιπες διατάξεις του Συντάγματος.

Σε άλλο σημείο της απόφασής τους οι ανώτεροι δικαστές επισημαίνουν πως οι διατάξεις του επίμαχου νόμου αποβλέπουν στον εξορθολογισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος και στην εξοικονόμηση οικονομικών πόρων

Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς της ΑΔΕΔΥ οι οποίες στρεφόταν σε βάρος του του νόμου 4336 του 15 με τον οποίο προβλέπεται η σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας στο δημόσιο τομέα.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.