Ποινή κάθειρξης επτά ετών επέβαλε το δικαστήριο στον Χρήστο Ζέρβα για την ληστεία και την επικίνδυνη σωματική βλάβη του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη τον Μάρτιο του 2017.

Ο Ζέρβας θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (εγγύηση 2.000 ευρώ και εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής του) μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του.

Το δικαστήριο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταδίκασε τον μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου για το αδίκημα της ληστείας και μετέτρεψε την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ο φοιτητής της Αρχιτεκτονικής, στην κατάθεση του αναγνώρισε στο πρόσωπο του Χρήστου Ζέρβα το άτομο που μαζί με άλλους του επιτέθηκαν και τον λήστεψαν. «Πεσμένος κάτω προσπαθούσα να αμυνθώ όσο καλύτερα μπορούσα βάζοντας τα χεριά στο πρόσωπο. Θυμάμαι το σημάδι του κυρίου, ότι είχε σκαμμένο πρόσωπο από την ακμή, και το χαμόγελο... Άρχισαν να με σέρνουν και να λένε ότι θα με πάνε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής».

Σύμφωνα με το θύμα, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν τον είδαν μέλη της οργάνωσης μετά από πορεία αντιφασιστών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, του φώναξαν ότι εκείνος προκάλεσε ζημιές στο κτίριο και άρχισαν να τον κυνηγούν. «Άρχισα να τρέχω μέχρι που με έφτασαν στο πάρκινγκ. Έτρεχα με την ελπίδα ότι θα φτάσω στο σπίτι μου. Έτρεχα από φόβο και γιατί είχα την επίγνωση ότι με κυνηγούσαν» είπε.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ήταν ένας από τους δράστες της επίθεσης, υποστηρίζοντας ότι εκείνη την ώρα έπινε καφέ στη Μεσογείων, και πως η στοχοποίηση του οφείλεται σε πολιτικούς λόγους.