Αποφυλακίστηκε τον Μάιο και ο δολοφόνος της Ζέμπερη – Τί απαντά ο Κοντονής

|
THESTIVAL TEAM

Διευκρινίσεις για την αποφυλάκιση τον περασμένο Μάιο του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη, έδωσε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες για πρόσφατη αποφυλάκιση του 58χρονου, όχι όμως βάσει διατάξεων του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου.

Ειδικότερα, ο 58χρονος είχε συλληφθεί και μάλιστα για δεύτερη φορά στη ζωή του το 2011 με 37,5 κιλά χασίς στην κατοχή του. Η σύλληψη είχε γίνει σε περιοχή της ΒΑ Αττικής και ο άντρας καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο τον Μάιο του 2017 αποφυλακίστηκε.

«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων» όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών. Με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής. Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε. Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.