Στο αυτόφωρο οδηγούνται σήμερα οι 18 αναρχικοί, μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας», που συνελήφθησαν για συμμετοχή στη χθεσινή κατάληψη στο κτίριο της ισπανικής πρεσβείας, στην Αθήνα. Εις βάρος τους σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας δικογραφία για διατάραξη σχέσεων με άλλη χώρα, καθώς και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Οι 18 αναρχικοί πέταξαν φέιγ βολάν έξω από το κτίριο με σύνθημα «La solidaridad es el arma del pueblo» («Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών») και στη συνέχεια, αφού απώθησαν τον αστυνομικό-σκοπό και έναν υπάλληλο security, μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου. Πέταξαν φυλλάδια και ανάρτησαν πανό με παρόμοιο περιεχόμενο.

Λίγη ώρα αργότερα, στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και προσήγαγαν τους αναρχικούς-ακτιβιστές στον 6ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Καθημερινής, εκτός από δύο που ήταν «πρωτοεμφανιζόμενοι», οι υπόλοιποι συλληφθέντες μετέχουν στον στενό πυρήνα του «Ρουβίκωνα» και της «Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας» - (ΑΣΥΝΦ), που επίσης υπέγραψε τα φέιγ βολάν και τα προπαγανδιστικά κείμενα που αναρτήθηκαν χθες στο Athens Indymedia.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων της Καταλονίας, της Βασκονίας, της Ισπανίας. Στεκόμαστε ενάντια στην κρατική βία και καταστολή», ανέφεραν στο κείμενο-προκήρυξη, ενώ τάχθηκαν ενάντια στα σχέδια αυτονόμησης της Καταλωνίας: «Ο δρόμος για την αυτοδιάθεση των λαών δεν περνάει μέσα από τη δημιουργία κρατών».