Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο 66χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τον αδελφό του την περασμένη Παρασκευή, στο Μεγαλοχώρι κρίθηκε προφυλακιστέος.

Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, o συνταξιούχος αστυνομικός στη μαραθώνια απολογία του η οποία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα προέβαλε διάφορα στοιχεία ως ελαφρυντικά, τα οποία σε πρώτη φάση δεν έγιναν δεκτά. Ωστόσο και δια του δικηγόρου του κατέθεσε σειρά αιτημάτων, ζητώντας να γίνει αναπαράσταση του φονικού, προκειμένου να διαπιστωθεί πως εβλήθη το θύμα, τον ορισμό τεχνικού συμβούλου-πραγματογνώμονα για την υπόθεση, ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται, αλλά και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων γύρο από το σπίτι του για να διαπιστωθεί αν όντως το θύμα επιχείρησε να μπει σε αυτό με μαχαίρι, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Σύμφωνα με το trikalavoice για ακόμη μια φορά ο φερόμενος ως δράστης επανέλαβε πως «εξερράγη» όταν ο αδελφός του άφησε υπονοούμενα για ερωτική σχέση του μακαρίτη του πατέρα τους με την σύζυγό του.

Ο δικηγόρος του Δημήτρης Σαμαρτζής μιλώντας στο trikalavoice είπε πως «η απόφαση προφυλάκισης ήταν αναμενόμενη, ωστόσο ελπίζουν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να διαλευκανθούν πολλές πτυχές της υπόθεσης και η ποινή να διαμορφωθεί αναλόγως».