Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για τον πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου, που δικάζεται εκ νέου έπειτα από έφεση της Εισαγγελίας κατά της πρωτόδικης, αθωωτικής απόφασης του Πλημμελειοδικείου.

Χθες, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, κατηγορία που αφορά την επί μερικούς μήνες (Αύγουστο έως Νοέμβριο 2010) παράλληλη απασχόληση του κ. Γεωργίου ως επικεφαλής της Αρχής αλλά και ταυτόχρονα ως υπαλλήλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο κ. Γεωργίου κατηγορείται, επίσης, για το γεγονός ότι δεν συγκαλούσε το Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η απόφαση για την αποτίμηση των αναθεωρημένων στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 να έχει ληφθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών της διοίκησης της Αρχής.

Αρχικά, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας είχε κρίνει αθώο τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ απαλλάσσοντάς τον από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.