Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ο Γιάννος Παπαντωνίου παραπέμπεται στην τακτική δικαιοσύνη από την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για μη άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού.

Λόγω της παραγραφής του αδικήματος, η Ολομέλεια ψήφισε «όχι» στην άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού για το αδίκημα της απιστίας. Επίσης ψήφισε «όχι» και στην άσκηση δίωξης για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής.

Έτσι η Βουλή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραπέμπει με την σημερινή της απόφαση, τον Γιάννο Παπαντωνίου στην τακτική Δικαιοσύνη για έξι υποθέσεις και τις συναφείς δικογραφίες, ώστε να ελεγχθεί ο πρώην υπουργός για το παραπάνω αδίκημα.

Στη μυστική ψηφοφορία η οποία διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης, 27 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άσκησης δίωξης κατά του πρώην υπουργού για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία, κατά τη σύναψη εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ 205 βουλευτές ψήφισαν «όχι», λόγω παραγραφής. Ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Σε ό,τι αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, 32 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άσκησης δίωξης κατά του κ. Παπαντωνίου, ενώ 202 κατά, λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής.

Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχε το ΚΚΕ.