Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στην τρίτη ανακρίτρια Πειραιά ο πρωτόδικα καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης. Ο λόγος για την προσαγωγή του είναι ωστε να επιβεβαιώσει τους βασικούς χρηματοδότες της αγοράς και μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το πλοίο «Noor one» τον Ιούνιο του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους τις οποίες επικαλέιται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανακρίτρια αναμένεται να ζητήσει από τον Γιαννουσάκη να επιβεβαιώσει τα ονόματα των δύο αλλοδαπών που φέρονται ως οι βασικοί χρηματοδότες του φορτίου, τους οποίους είχε κατονομάσει και σε παλαιότερες καταθέσεις του, το 2015.

Την Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στο εφετείο Πειραιά, προκειμένου να καταθέσει στον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο σχετικά με τις μηνυτήριες αναφορές που έχει υποβάλει για κατάχρηση εξουσίας, εναντίον του ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη και της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ειρήνης Τζίβα.

Ο Γιαννουσάκης αναμένεται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα έχει υποστηρίξει σε συνεντεύξεις του αλλά και, με αναφορά του στη Δικαιοσύνη, ότι του ασκήθηκαν πιέσεις, προκειμένου να δώσει νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Για το θέμα υπάρχει και πειθαρχική έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών της κ. Τζίβα, η οποία και επισκέφτηκε τον καταδικασθέντα μέσα στη φυλακή προκειμένου να του πάρει κατάθεση.

Πρόσφατα στη συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργό είχε ανατεθεί φάκελος από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου με ανώνυμες καταγγελίες που σχετίζονται με την υπόθεση.

Η σχετική έρευνα είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό προκειμένου να ελεγχθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τραπεζικά εμβάσματα που εστάλησαν από εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στην εταιρεία του «Noor 1».

Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος σε επτά εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, μεταξύ των οποίων και ναυτιλιακές, ενώ τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν δεν αποκλείεται να συσχετισθούν στον ίδιο φάκελο της υπόθεσης.

Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής που είχε καταθέσει ο Γιαννουσάκης, στο σπίτι του οποίου, στη Φιλοθέη, είχαν βρεθεί κρυμμένα 500 κιλά ηρωίνης.