Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του αγγειοχειρούργου που φέρεται να δολοφόνησε μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης την άτυχη μεσίτρια, μητέρα τριών παιδιών. 

Το protothema.gr αποκαλύπτει το πόρισμα Διοικητικού Συμβούλιο του Ιπποκράτειου το οποίο συνεδρίασε χθες για την υπόθεση του αγγειοχειρουργού.

Στο πόρισμα αναφέρεται ξεκάθαρα πως ο αγγειοχειρούργος είχε ζητήσει άδεια από τον υπεύθυνό του να φέρει μία ασθενή για μία επαναληπτική θεραπεία ευρυαγγειών. Ο υπεύθυνός του, αφού αρχικά του τόνισε την υποχρέωση καταγραφής της ασθενούς στο μητρώο των αγγειοχειρουργικών ασθενών , του επισήμανε την προσοχή ώστε να μην τελέσει μόνος του την πράξη αλλά να είναι παρών ο εφημερεύων ειδικός ή ο ειδικευόμενος.

Μάλιστα όπως προκύπτει από το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης η νοσηλεύτρια των ΤΕΠ της Ουρολογικής, ανέφερε πως ο αγγειοχειρούργος στις πέντε παρά τέταρτο το μοιραίο απόγευμα της ζήτησε το κλειδί του ιατρείου αλλαγών και δύο σετ ορών, για να κάνει όπως της εξήγησε μία μικροεπέμβαση και μία έκχυση. Της δήλωσε ότι δεν θέλει βοήθεια και όταν η ίδια πήγε τους ορούς στο ιατρείο , διαπίστωσε ότι εκεί βρισκόταν ένας γιατρός( δεν αναγνώρισε ποιος) που κρατούσε μία λαβίδα και έκανε κάτι στη γαστροκνήμια της ασθενούς η οποία ήταν μπρούμυτα στο χειρουργικό τραπέζι και μαζί του, όρθιος στην απέναντι πλευρά ήταν ο 38χρονος αγγειοχειρουργός.

Μάλιστα μετά το τέλος της επέμβασης το κλειδί δεν επεστράφη στην νοσηλεύτρια και το βρήκε γύρω στις οκτώ το απόγευμα πάνω στην πόρτα του ιατρείου αλλαγών και τον εσωτερικό χώρο τακτοποιημένο.

Μεταξύ άλλων στο πόρισμα αναφέρεται πως ο 38χρονος που φέρεται να δολοφόνησε την άτυχη Ντιάνα δεν ζήτησε άδεια από κανέναν ειδικό ούτε ενημέρωσε τον συνεφημερεύοντα ειδικευόμενο, για πιθανή αποχώρηση ή ανάγκη απουσίας του από την εφημερία. Ωστόσο όπως προκύπτει είχε γίνει και παλαιότερα επίπληξη στον 38χρονο επειδή είχε αποχωρήσει από γενική εφημερία χωρίς άδεια. Αυτό εγείρει πολλά ερωτηματικά είναι πως κανένας από το νοσοκομείο δεν τον αναζήτησε στις τόσες ώρες απουσίας του από το νοσοκομείο, από την στιγμή που έπρεπε να έχει φυσική παρουσία στον χώρο.

Το πόρισμα καταλήγει στο συμπέρασμα πως: « Με βάση τα ανωτέρω εκτιμώ ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί η φυσική παρουσία του... στο χώρο του Νοσοκομείου από τις 22:30 μ.μ, έως 7:30 της επομένης, ούτε το γεγονός ότι εκτέλεσε ιατρική πράξη μόνος του, στο ιατρείο αλλαγών μεταξύ 17:00μμ-19:00μμ». Ακόμη ένα σημείο του πορίσματος που γεννά ερωτηματικά για την λειτουργία του νοσοκομείου , καθώς ο 38χρονος υποστηρίζει τώρα πως πρόκειται για ιατρικό λάθος, την στιγμή που το Ιπποκράτειο υποστηρίζει ότι δεν εκτέλεσε ιατρική πράξη μόνος του.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο πόρισμα «Από την εκτίμηση των μαρτυριών διαπιστώθηκαν ορισμένες παρατυπίες οι οποίες θεωρώ ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης», την ώρα που ο αγγειοχειρούργος παραδέχεται πως η άτυχη Ντιάνα του «έμεινε», μέσα στο Ιπποκράτειο.

Όπως αναφέρουν οι νοσηλεύτριες μεταξύ 19:30 -20:00 ο αγγειοχειρούργος εμφανίστηκε στο χώρο ανάπαυσης των νοσηλευτριών και έδειχνε νυσταγμένος και στην τυπική συζήτηση που διεξήχθη είπε ότι θα πάει να ξανακοιμηθεί.

Το τελευταίο στίγμα του αγγειοχειρούργου στο νοσοκομείο ήταν στις δέκα περίπου το βράδυ όπου έκατσε για περίπου ένα τέταρτο στο γραφείο ειδικευόμενων και έκτοτε η φυσική του παρουσία καταγράφεται την επόμενη ημέρα στις 7:30 . Το πρωί, όπου παρουσία της Προϊσταμένης της κλινικής συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον φερόμενο ως σύζυγο της θανούσης που αναζητεί την γυναίκα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγγειοχειρούργος αρχικά στην κατάθεσή του είχε υποστηρίξει ότι ουδέποτε συνάντησε την Ντιάνα εκείνο το απόγευμα και πως ποτέ η 36χρονη δεν πήγε στο προγραμματισμένο ραντεβού. Έναν ισχυρισμό που πλέον τον αλλάζει και με αίτημά του στην ανακρίτρια ζητά να δώσει συμπληρωματική κατάθεση με την οποία ανατρέπει όλα όσα είχε αναφέρει μέχρι σήμερα, αφού κάνει λόγο για ιατρικό λάθος κατά την διάρκεια επέμβασης που πραγματοποίησε ο ίδιος. Μάλιστα υποστηρίζει πως του «έμεινε» στο χειρουργικό τραπέζι. Ο αγγειοχειρούργος αρχικά υποστήριζε πως κάποιος τον είχε παγιδεύσει ώστε να φαίνεται ύποπτος για την δολοφονία της, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον σύζυγό της. Μάλιστα προέτρεπε τις διωκτικές και ανακριτικές αρχές να ψάξουν στο περιβάλλον της άτυχης γυναίκας για να βρουν τον δολοφόνο. Αν και είχε κριθεί προφυλακιστέος, είχε επιμείνει στην πλήρη αθωότητά του και είχε καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, αμέσως μόλις ήταν δυνατόν.

Την ίδια ώρα κατάθεση φοιτητή της Ιατρικής «καίει» τον αγγειοχειρουργό, αφού τον είδε εκείνη την ημέρα, το μοιραίο απόγευμα να μεταφέρει ένα κάδο γενικής χρήσεως και να είναι ιδρωμένος. Μάλιστα όταν ο φοιτητής ρώτησε τον 38χρονο που πήγαινε τον κάδο, εκείνος αποκρίθηκε πως το πήγαινε «στο μπλε κτίριο για να καθαρίσει ένα εφημερείο».

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και της τοξικολογικής ανάλυσης για τα αίτια του θανάτου της 36χρονης μεσίτριας, μητέρας τριών παιδιών, που ότι δολοφονήθηκε μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr στο άψυχο σώμα της άτυχης Ντιάνας η ιατροδικαστής εντόπισε και δεύτερη ουσία, εκτός από την προποφόλη, η οποία ταυτοποιήθηκε. Πρόκειται για το σκληρό οπιούχο ναρκωτικό φάρμακο, fentanyl, το οποίο είναι 80 με 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη και 40-50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη 100% καθαρότητας. Το συγκεκριμένο φάρμακο εντοπίστηκε στο αίμα και τα ούρα της άτυχης 36χρονης. Επίσης από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι δεν έγινε ποτέ η μικροεπέμβαση για την οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού η άτυχη μεσίτρια.


Πηγή: protothema.gr