Ένοχο για τοκογλυφία και εκβίαση έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, γνωστό επιχειρηματία της πόλης, καταδικάζωντάς τον σε 10ετή κάθειρξη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 64χρονος επιχειρηματίας κατηγορείτο ως «πρωταγωνιστής» τοκογλυφικού κυκλώματος, το οποίο δρούσε στη Θεσσαλονίκη και είχε εξαρθρωθεί μαζί με άλλα τρία κυκλώματα, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τον Ιανουάριο του 2012.

Τον Ιούλιο του επόμενου έτους, το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, εξετάζοντας την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, τιμώρησε τον κατηγορούμενο επιχειρηματία με ποινή κάθειρξης 11,5 ετών, αλλά αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο -υπό όρους- ενόψει του Εφετείου.

Τώρα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον έκρινε εκ νέου ένοχο, μειώνοντας την ποινή του, η οποία όμως τον «στέλνει» στη φυλακή. Για την ίδια υπόθεση είχαν κατηγορηθεί και αθωωθεί πρωτόδικα δύο τραπεζικά στελέχη, ένας απότακτος αστυνομικός, ένας δικηγόρος, όπως επίσης ο άλλοτε επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ.