Στην δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου προχώρησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, μετά από σχετικό αίτημα της προϊσταμένης Ελένης Τουλουπάκη.

Η κίνηση αυτή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήρθε μετά τις εφόδους και τις κατασχέσεις που έγιναν στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην υπουργού, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για το αδίκημα της νομιμοποίησης από εγκληματικές δραστηριότητες λόγω της εμπλοκής του κ. Παπαντωνίου σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων. Μετά το αίτημα της εισαγγελέως εκδόθηκε βούλευμα από το συμβούλιο πλημμελειοδικών, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα της κ. Τουλουπάκη.

Θεωρώντας επαρκή τα στοιχεία που επικαλέστηκε στο αίτημά της η εισαγγελέας, το δικαστικό συμβούλιο δέσμευσε τόσο το σπίτι του κ. Παπαντωνίου στην Κηφισιά όσο και το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του στην Ελλάδα.

Η δέσμευση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά προσωπικά τον κ. Παπαντωνίου και όχι άλλα μέλη της οικογένειας του. Η έρευνα στο πρόσωπο του κ. Παπαντωνίου πήρε μορφή χιονοστιβάδας μετά την πρόσφατη συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σχετικά με την επίμαχη σύμβαση των φρεγατών. Ενα ακόμη έναυσμα ήρθε από την Ελβετική δικαιοσύνη, όταν οι αρχές της αλλοδαπής ενημέρωσαν την Εισαγγελία Διαφθοράς για την ύπαρξη δύο λογαριασμών και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου που συνδέονται με το πρόσωπο του πρώην υπουργού.

Αμέσως μετά, η εισαγγελία Διαφθοράς υπέβαλλε αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία, προκειμένου να έρθουν στην Ελλάδα όλα τα στοιχεία των λογαριασμών και του συμβολαίου. Ωστόσο το αίτημα δεν έχει ακόμη απαντηθεί.