Το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα Χανίων αναμένεται να περάσει σήμερα ο 43χρονος, που εισέβαλε το πρωί της Δευτέρας στο κτίριο της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά και με την απειλή όπλου, ζητούσε να ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας του το περιπτέρου, που διατηρεί στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης.

Μάλιστα επί επτά ολόκληρες ώρες τρεις εργαζόμενες της μονάδας έζησαν τον τρόμο, καθώς είχαν κρυφτεί σε αποθηκευτικό χώρο του κτιρίου, μέχρι να λήξει η κατάληψη από τον 43χρονο.

Ο 43χρονος στην κατάθεση του στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει τις εργαζόμενες, αλλά η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, είναι η αιτία που τον οδήγησε να διεκδικήσει με αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία του περιπτέρου του.

Πάντως όπως διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε μετά την παράδοση του, τα τραύματα στα πόδια του ήταν επιφανειακά και δε χρειάστηκε περαιτέρω νοσηλεία.

Το χρονικό

Όπως γράφει το cretapost, ο 43χρονος άνδρας – πατέρας πέντε παιδιών που συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ – μπήκε κρατώντας όπλο στα γραφεία και δήλωσε πως βρίσκεται σε απόγνωση γιατί δεν του ανανεώνουν την άδεια περιπτέρου που είχε στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη ωστόσο ο 43χρονος μόλις τους είδε άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν με αποτέλεσμα ο ένοπλος δράστης να τραυματίζεται.

Μέσα στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ βρίσκονταν τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και δεν μπορούσαν να φύγουν καθώς θα έρχονταν πρόσωπο με πρόσωπο με τον ένοπλο άνδρα.

Τελικά μετά από επτά ώρες κατάληψης στο κτίριο, τις διαπραγματεύσεις με την ΕΛ.ΑΣ. και μετά τη διαβεβαίωση του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα ότι δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί το περίπτερο του στο άμεσο διάστημα, ο 43χρονος παραδόθηκε στις αρχές.

Πηγή: cretapost.gr