Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν για το θέμα του ΟΑΣΘ φορείς της Θεσσαλονίκης

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ, η οποία έχει ως αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να παραμένει για δωδέκατη ημέρα χωρίς λεωφορεία, κατέθεσαν πριν από λίγο στον αρμόδιο Εισαγγελέα, η Περιφέρεια  οι δήμοι και οι φορείς της πόλης.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της χθεσινή σύσκεψης κατά την οποία οι φορείς έδωσαν διορία 24 ωρών στον υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ, Χρήστο Σπίρτζη προκειμένου να δοθεί λύση για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Οι φορείς της Θεσσαλονίκης ζητούν την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθούν οι ποινικές ευθηνές όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

“Ζητούμε να ερευνηθεί πάσα άλλη ποινική ευθύνη και ποινικά κολάσιμη πράξη προκύπτει ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών στη πόλη της Θεσσαλονίκης και να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών”, αναφέρουν στη μηνυτήρια αναφορά τους οι φορείς της Θεσσαλονίκης.

”Μετά από 12 μέρες η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη δεν πάει άλλο. Οι πολίτες ταλαιπωρούνται, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες έχουν χτυπηθεί. Εμείς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όλοι οι Δήμοι του Νομού Θεσσαλονίκης και οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης είμαστε σήμερα εδώ στα δικαστήρια για να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή τη παρωδία. Με την μηνυτήρια αναφορά που καταθέτουμε ζητούμε από τον εισαγγελέα να ξεκινήσει αυτεπάγγελτα τις διαδικασίες προκειμένου να δοθεί άμεσα ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία που ζει η πόλη μας και ταυτόχρονα να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και αν βρίσκονται. Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του”, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Tη μήνυση υπογράφουν οι: Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, Δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, Δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Ιωάννης Τσουκνιδάς, Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Δείτε στις φωτογραφίες του thestival.gr την μηνυτήρια αναφορά και στα βίντεο τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη και του Απόστολου Τζιτζικώστα:



Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.