Για κακοδιαχείριση στα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας παραπέμπονται 4 άτομα με εντολή εισαγγελέα

|
THESTIVAL TEAM

Να παραπεμφθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τέσσερα μέλη προηγούμενων διοικήσεων στα Ιαματικά Λουτρά Νέας Απολλωνίας «Μέγας Αλέξανδρος», που κατηγορούνται ως «πρωταγωνιστές» υπόθεσης κακοδιαχείρισης, από την οποία υπολογίζεται ότι προέκυψε ζημιά ύψους 410.000 ευρώ στα ταμεία της δημοτικής επιχείρησης, εισηγείται εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μπακέλας δείχνει «εδώλιο» για δύο πρώην προέδρους του διοικητικού συμβουλίου, έναν πρώην αντιπρόεδρο κι έναν πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της δημοτικής επιχείρησης «Μέγας Αλέξανδρος», που διαχειρίζεται τα ιαματικά λουτρά, ενώ, κατά την πρόταση, η υπόθεση αφορά την περίοδο 2007-2010.

Η «τρύπα» αποκαλύφθηκε από ορκωτούς λογιστές, ενώ τη «σκυτάλη» των ερευνών πέρασε στην Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλονίκη, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Στο πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών αναφέρονται πληρωμές δαπανών από το ταμείο της επιχείρησης χωρίς νόμιμα παραστατικά, καταβολές χρηματικών ποσών για δαπάνες που δεν βάρυναν την επιχείρηση, αγορές υπερβολικά μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου κ.ά.

Το πόρισμα κατατέθηκε στις αρχές του έτους στον τότε εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρη Δημόπουλο, ο οποίος παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των τεσσάρων παραπάνω προσώπων για απιστία στην υπηρεσία και άμεση συνέργεια στην υπηρεσιακή απιστία (σε βαθμό κακουργήματος και με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου).

Για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη θα αποφανθεί με βούλευμα που θα εκδώσει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.