Υπολογιστή, γυαλιά και στυλό ζήτησε ο Χριστόδουλος Ξηρός

|
THESTIVAL TEAM

Νέα προθεσμία ζήτησε από τον ανακριτή ο Χριστόδουλος Ξηρός και πρόκειται να απολογηθεί τελικά την ερχόμενη Πέμπτη 28 Μαΐου, καθώς κατηγορείται για την υπόθεση του σχεδίου «Γοργοπόταμος».

Ο κατηγορούμενος βαρυποινίτης για την υπόθεση της 17Ν ζήτησε χθες νέα προθεσμία από τον ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, καθώς, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει λάβει γνώση όλων των στοιχείων της δικογραφίας και χρειάζεται επιπλέον χρόνο.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με το ethnos.gr, υποστήριξε ότι δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία, επειδή είναι σε ηλεκτρονική μορφή και δεν του έχει δοθεί, στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται, πρόσβαση σε υπολογιστή.

Επίσης φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως δεν του επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει τα γυαλιά του και δεν του παρέχεται στυλό ώστε να μπορεί να κρατά σημειώσεις.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν προτίθεται να δώσει στον ανακριτή επί της ουσίας απαντήσεις σχετικά με το σχέδιο ανατίναξης των φυλακών για την απόδραση κρατουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά θα απολογηθεί με πολιτική δήλωση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.