ΤΩΡΑ: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για τους έξι αιρετούς του Δ. Θεσσαλονίκης (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Αναβολή πήρε η συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για τους έξι αιρετούς του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εγκαλούνται για την υπόθεση στήριξης συμβασιούχων του δήμου (δείτε εδώ).

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής καθως και το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, στο συνολό του, αποφάσισαν ομόφωνα ο δήμος να μην ασκήσει έφεση επί δικαστικής απόφασης που δικαίωνε περίπου 560 συμβασιούχους του δήμου και τους επέτρεπε να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για: Τον πρώην πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής και πρώην αντιδήμαρχο Κινητοποίησης των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού Κωνσταντίνο Ζέρβα, πρώην αιρετό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και τους δημοτικούς συμβούλους Ανέστη Τελίδη, Γιώργο Αρβανίτη, Στεφανία Τανιμανίδου και Μαίρη Ακριτίδου.

Όπως δήλωσε στο Thestival ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης: ”Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης, που θα λύνει τα χέρια των αιρετών χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διώξεων. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχει δημοσιευτεί σχετικό ΦΕΚ που μετατρέπει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Υπάρχουν 50 πρωτόδικες αποφάσεις που δικαίωσαν εργαζόμενους και μόνο 16 δήμοι έχουν καταθέσει έφεση.

Παράλληλα, ο πρώην αντιδήμαρχος και πρ. μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε: ”Αν και σήμερα έπρεπε να αποφασίσω για αυτό το θέμα, θα λειτουργούσα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Εύχομαι να κλείσει αυτός ο κύκλος με τον καλύτερο τρόπο για τους εργαζόμενους και να μην ταλαιπωρούμαστε. Δουλειά των αιρετών δεν είναι να τρέχουμε στα δικαστήρια, να πληρώνουμε δικηγόρους κι ούτε να συζητάμε για τις διάφορες δικάσιμους”.

Τέλος, η πρόεδρος συμβασιούχων του δήμου Θεσσαλονίκης, Αλεξία Μαργαρίτη, δήλωσε στο Thestival πως: ”Περιμένουμε μια ρύθμιση να περάσει σήμερα στη Βουλή. Η δικαιοσύνη ευελπιστούμε ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων γιατί δεν έκαναν τίποτα λιγότερο από αυτό που υπαγόρευε το συμφέρον του δήμου”.




Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.