Αρχίζει σήμερα η δίκη του βιαστή της 16χρονης Μυρτούς

|
THESTIVAL TEAM

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου για το αδίκημα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης θα καθίσει σήμερα ο Πακιστανός που κακοποίησε βάναυσα τη 16χρονη Μυρτώ στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012. Πρόκειται για την υπόθεση με τα ψευδή στοιχεία της ηλικίας που είχε δώσει στην αρχική του κατάθεση ώστε να έχει επιεικέστερη αντιμετώπιση στις φυλακές.

Σε δηλώσεις της στο Μega, η μητέρα της Μυρτούς λέει ότι δεν ζητεί εκδίκηση και πως κοιτάζει μόνο το παιδί της.

«Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τίποτα που να αφορά αυτό το πλάσμα (τον Πακιστανό) γιατί όσο και να το σκεφτώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τρελαθώ. Κοιτάω μόνο τη Μυρτώ. Πως θα αντιμετωπίσω τα προβλήματα της. Για μένα είναι πολύτιμη».

Για την κατάσταση της υγείας της κόρης της η κ. Κοτρώτσου σημειώνει ότι η βελτίωση όσον αφορά την κίνηση και την ομιλία είναι υποτυπώδης και μόνο όσον αφορά τη νόηση υπάρχει κάποια βελτίωση. «Το κυριότερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μυρτώ αυτή τη στιγμή είναι από κάποιες κρίσεις νευρικές που καταλήγουν σε επιληπτικές», υπογραμμίζει.

Η οικογένεια του κοριτσιού έχει ζητήσει την αναβολή της δίκης του Πακιστανού για ανθρωποκτονία, καθώς η μητέρα είναι και η μοναδική μάρτυρας κατά του Πακιστανού.

«Είμαι η μοναδική αυτόπτης μάρτυς. Είμαι η μοναδική που τον είδε πως κοιτούσε και τι έκανε, πριν κάνει ότι έκανε. Είμαι η μοναδική που μπορεί να περιγράψει με σαφήνεια τον τρόπο, που μελετούσε τις κινήσεις μας», αναφέρει χαρακτηριστικά, η μητέρα του κοριτσιού.

Πληροφορίες: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.