ΣΥΚΙΕΣ: “Θα κόψουμε τα πόδια σε όποιον κόψει το ρεύμα από συμπολίτη μας”

|
THESTIVAL TEAM

“Θα κόψουμε τα πόδια σε όποιον κόψει το ρεύμα από συμπολίτη μας”, λένε κάτοικοι των Συκεών στη Θεσσαλονίκη, που οργανώνονται στις γειτονιές, ετοιμάζοντας δράσεις ενάντια στην φοροεπιδρομή της κυβέρνησης…

Κάτοικοι από τις Συκιές συγκρότησαν την Ανοιχτή Συνέλευση Συκεών, στην οποία συμμετέχουν όσοι έχουν αγανακτίσει με τους απανωτούς φόρους και τα μέτρα της κυβέρνησης που οδηγούν στην εξαθλίωση εκατομμύρια Έλληνες.
“Πρώτος στόχος μας πρέπει να είναι να έρθουμε σε επαφή με κοινωνικά κομμάτια του δήμου και να φτιάξουμε άμεσα δομές αλληλγγυες και αμεσοδημοκρατικές. Για παράδειγμα, ένα κοινωνικό ανταλλακτήριο προϊόντων και υπηρεσιών ή αν μπορούμε ένα κοινωνικό παντοπωλείο. Καλό θα είναι να βρούμε και χώρο για να στεγαστεί. Μπορούμε να απαιτήσουμε κάτι τέτοιο από τον δήμο Νεάπολης – Συκεών. Πρώτα, λοιπόν, να υλοποιήσουμε τέτοιες σκέψεις που θα ελαφρύνουν την καθημερινοτητά μας”, αναφέρει σε κείμενό της η Ανοιχτή Συνέλευση Συκεών.
Επίσης, τα μέλης της Συνέλευσης τονίζουν πως “ταυτόχρονα με την προηγούμενη πρόταση, πρέπει να φτιαχτεί μια ευρεία συμμαχία πολιτικής άρνησης σε όσα μας φορτώνουν στην πλάτη. Τουλάχιστον για αρχή να μην υπάρξει Συκεώτης που να μείνει χωρίς σπίτι, ρεύμα, φαγητό, νερό και θέρμανση. Αν πάνε να πειράξουν συμπολίτη μας θα τους κόψουμε τα πόδια”, επισημαίνει χαρακτηριστικά η Ανοιχτή Συνέλευση Συκεών.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.