Το υπουργείο Παιδείας εμπαίζει πολύτεκτες και τρίτεκνες οικογένειες

|
THESTIVAL TEAM

Το υπουργείο Παιδείας εμπαίζει τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή επερώτηση της βουλευτή του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, για την επιτυχή είσοδο παιδιών πολυτέκων στις πανεπιστημιακές σχολές…

“Η προχειρότητα του υπουργείου Παιδείας λειτούργησε ως πραγματικός καταπέλτης για εκατοντάδες μαθητές πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών που πέτυχαν στις εξετάσεις και μάλιστα αρκετοί απ’ αυτούς με υψηλή βαθμολογία. Το νέο νομοθετικό διάταγμα του υπουργείου Παιδείας για την μοριοδότηση των πολυτέκνων τέθηκε σε ισχύ 12 ημέρες μετά την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να μην ενημερωθούν. Σήμερα, όσοι μαθητές δήλωσαν πολυτεκνία χωρίς να δικαιούνται τα μόρια βάσει του νέου νόμου απειλούνται με διαγραφή από τις σχολές εισαγωγής και διετή αποκλεισμό από τις πανελλαδικές εξετάσεις, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
“Το Υπουργείο δια στόματος της Υφυπουργού, κ. Χριστοφιλοπούλου αναγκάστηκε μετά από έντονες πιέσεις των πολυτέκνων και κατόπιν δύο σχετικών επίκαιρων ερωτήσεων της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελίας να δεσμευτεί ότι θα έλθει στη Βουλή σχετική ρύθμιση το συντομότερο δυνατό. Μέχρι σήμερα κι ενώ τα χρονικά περιθώρια για την εγγραφή των επιτυχόντων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ στενεύουν, το Υπουργείο Παιδείας «ποιεί την νήσσαν»”, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Με αφορμή τη στάση του υπουργείου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι αυτή υπονομεύει το μέλλον εκατοντάδων μαθητών και των οικογενειών τους και είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. “Καλούμε το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των πολυτέκνων, όπως άλλωστε δεσμεύθηκε στην Βουλή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.