«Ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ πλήττει την δημοκρατική οργάνωση του πανεπιστημίου και το υποβαθμίζει σε κέντρο κατάρτισης». Αυτό υποστήριξαν οι ομιλητές στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε...

απόψε στην Αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, η πρωτοβουλία «Συνάντηση με την πόλη», η οποία απαρτίζεται από μέλη ΔΕΠ, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, φοιτητές.

Ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Παντής, επισήμανε στον χαιρετισμό του ότι ο νέος νόμος δημιούργησε δυσλειτουργίες και συνέβαλε στην απορρύθμιση του δημόσιου πανεπιστήμιου. «Δεν θα ακρωτηριάσουμε το ΑΠΘ για να επιβιώσει μια σχολή ένα μήνα παραπάνω. Δεν θα αποτινάξουμε την ιδιαιτερότητα του ΑΠΘ για να γίνουμε ΙΕΚ», είπε.

Ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, σημείωσε ότι ο νόμος για τα ΑΕΙ καταργεί το δημόσιο πανεπιστήμιο και τη δημοκρατική οργάνωση του.

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές που παρακολούθησαν την εκδήλωση, ζήτησαν μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή των καθηγητών στον αγώνα κατά του νέου νόμου.