ΤΩΡΑ: Ένοχοι Σαξώνης, Λεμούσιας, Παπαγεωργόπουλος, Διευθυντές- Αθώοι αντιδήμαρχοι και υπάλληλοι

|
THESTIVAL TEAM

Στη δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε:

– Ένοχο τον Παναγιώτη Σαξώνη για την υπεξαίρεση και την πλαστογραφία όλου του ποσού- Αθώο για τις προ του 1999 υπεξαιρέσεις

– Ένοχο τον πρώην γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια.

– Ένοχο τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης η απόφαση αναφέρει ότι “γνώριζε τα πάντα και η σιωπηρή του στάση στο παρασκήνιο άφηνε να εκτελούνται οι συγκεκριμένες πράξεις”. Τονίστηκε δε ότι προσδοκούσε na λαμβάνει κι ο ίδιος χρήματα.

Για τη σχέση Λεμούσια Παπαγεωργόπουλου, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, σχολίασε: “Λεμούσιας και Παπαγεωργόπουλος είχαν ταυτιστεί τόσο πολύ από το 1990 οπότε και αποσπάστηκε ο πρώην γγ στο γραφείο του τότε βουλευτή, που ο Λεμούσιας θεωρούνταν το alter ego του Παπαγεωργόπουλου”.

– Ενόχους τους πρ. διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας (Γκόλας και Γκαϊτατζής) για παροχή άμεσης συνδρομής στον υπεξαιρετή. Όπως αναφέρθηκε, βοηθούσαν τον Σαξώνη να υπεξαιρεί.

– Αθώους τους πρώην αντιδημάρχους οικονομικών Αναστάσιο Γερογιάννη, Μιχάλη Ζαρπίδη και Θόδωρο Αθανάσαρο καθώς επίσης και τους υπόλοιπους 10 κατηγορούμενους υπαλλήλους του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα για τις ποινές των ενόχων.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.