Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα...

από την τουριστική αγορά του Ισραήλ, ενώ για πρώτη φορά Ισραηλινοί τουρίστες θα επιλέξουν τη Θεσσαλονίκη για τις διακοπές τους κατά την περίοδο του Εβραϊκού Πάσχα. Σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «International Mediterranean Tourism Market2013», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Φεβρουαρίου στο Τελ Αβίβ.

Όπως φάνηκε από το αυξημένο ενδιαφέρον μεγάλων τουριστικών οργανισμών και ταξιδιωτικών πρακτορείων του Ισραήλ, η Θεσσαλονίκη είναι πολύ κοντά στο να ανακάμψει φέτος, μετά τη μεγάλη «βουτιά» που παρατηρήθηκε το 2012 στις διανυκτερεύσεις των Ισραηλινών στα ξενοδοχεία της πόλης (-33,31% σε σχέση με το 2011).

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα γκρουπ των Ισραηλινών τουριστών έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς εδώ και λίγες μέρες έχουν δρομολογηθεί πτήσεις τσάρτερ της Aegean Airlines από Τελ Αβίβ προς Θεσσαλονίκη, ενώ από τον Απρίλιο η αεροπορική εταιρεία προγραμματίζει τακτικές πτήσεις που θα συνδέουν τις δύο πόλεις.

Φέτος, για πρώτη φορά και μάλιστα πιλοτικά, σημαντικός αριθμός Ισραηλινών τουριστών αναμένεται να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και κατά τη διάρκεια του Εβραϊκού Πάσχα (25 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2013). Για το σκοπό αυτό, έχει ζητηθεί από ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης συγκεκριμένο διατροφικό μενού με ξεχωριστό τρόπο παρασκευής και διαχωρισμό πρώτων υλών, στα πρότυπα της διατροφικής συνήθειας των Ισραηλινών που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις λατρευτικές τους παραδόσεις (kosher). Αυτό, αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για προσέλκυση ειδικών κατηγοριών ταξιδιωτών στο μέλλον.