Μάχη για να "κατακτήσουν" τη Θεσσαλονίκη δίνουν δύο αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, η Ryanair και η Wizz Air...

Σκοπεύουν να δημιουργήσουν αεροπορική βάση στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Όταν τελικά συμβεί αυτό η Θεσσαλονίκη θα αποτελεί επίκεντρο των νότιων Βαλκανίων στις αερομεταφορές.
Το θέμα κάνει γνωστό ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Διαμαντίδης, με ρεπορτάζ του στην εφημερίδα "Ημερησία". Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους Ryanair και Wizz Air διαπραγματεύονται ήδη με εκπροσώπους τουριστικών φορέων, ενώ το θέμα το γνωρίζουν και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.
Και οι δύο εταιρείες επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη Θεσσαλονίκη, που εξάλλου αποδεικνύεται "χρυσάφι" από τα στατιστικά στοιχεία των μετακινήσεων των αεροπορικών εταιρειών.
Οι εταιρείες σκοπεύουν να δημιουργήσουν αεροπορική βάση (hub) στο αεροδρόμιο Μακεδονία, αναπτύσσοντας την δραστηριότητά τους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και προσεγγίζοντας πελάτες από τις γειτονικές χώρες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Ημερησίας", η Θεσσαλονίκη στην περίπτωση που τελικά μία από τις δύο εταιρείες κάνει βάση στο αεροδρόμιο, θα αποκομίσει πολλά οφέλη. Αφενός θα έρθει "ζεστό" χρήμα στην αγορά της πόλης και αφετέρου η Θεσσαλονίκη θα αποτελεί αεροπορικό κόμβο για όλη την ευρύτερη περιοχή, που σημαίνει αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο Μακεδονία.