“Εβδομάδα Θεσσαλονίκης” φιλοδοξούν να διοργανώσουν στην Κωνσταντινούπολη η Turkish Airlines και ο δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο την προβολή της πόλης...

ως προορισμού πολιτισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Μακεδονία, η διοργάνωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου του 2012. Ήδη ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης παραχώρησε τον χώρο που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις, οι οποίες θα αφορούν, μεταξύ άλλων, την παρουσίαση της ελληνικής κουλτούρας στο φαγητό, τη μουσική παράδοσης της Θεσσαλονίκης, θεατρικές παραστάσεις κλπ.
Αντίστοιχα, δρομολογείται εντός του Νοεμβρίου η διοργάνωση εβδομάδας τουρκικής κουζίνας στη Θεσσαλονίκη, στο πνεύμα του προγράμματος “Θεσσαλονίκη - Σταυροδρόμι πολιτισμών” .

Παράλληλα, ο τουρκικός αερομεταφορέας, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, σχεδιάζει συνέργειες με πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται η διοργάνωση ποδηλατικού δρόμου Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη, καθώς και ράλι αυτοκινήτων αντίκας που θα ξεκινά από την Ίμβρο, θα περνά από τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη και θα καταλήγει στη Θεσσαλονίκη. Το ράλι θα ενταχθεί στις εκδηλώσεις του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, στις οποίες θα συμμετέχει και η Turkish Airlines.