Λαύριο: Από δοκιμαστικές βολές στην ΕΒΟ ξέσπασε η πυρκαγιά, λέει ο δήμαρχος

|
THESTIVAL TEAM

Από δοκιμαστικές βολές στην ΕΒΟ φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά στο Λαύριο.

Ο δήμαρχος της περιοχής κ. Λουκάς, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, είπε πως έριχναν δοκιμαστικές βολές στην ΕΒΟ, κάτι που προκάλεσε την οργή του, καθώς έχουν ζητήσει, όπως είπε, με υπομνήματα, να μην γίνονται βολές σε περίοδο καλοκαιριού, με τις θερμοκρασίες να είναι υψηλές.

«Έριχναν βολές στην ΕΒΟ ενώ κάναμε υπόμνημα να μην γίνονται βολές αυτό το διάστημα. Δεν εισακουστήκαμε όμως και κάηκαν εκατοντάδες στρέμματα εντός της ΕΒΟ. Η περιοχή έχει 3.500 στρέμματα και η αγωνία μας ήταν να μην φύγουν οι φλόγες προς το Σούνιο», είπε αρχικά ο κ. Λουκάς.

«Αποφασίσαμε να εκκενώσουμε περιοχές, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Υπάρχουν εστίες και η πυροσβεστική θα είναι εδώ ως το πρωί. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρχηγό της πυροσβεστικής, που ήρθε εδώ και σαν απλός πυροσβέστης μετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης. Έπεσαν με τα μούτρα όλοι πάνω στην φωτιά», συνέχισε.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Πούντα-Ζέζα στο Λαύριο, με περίπου 50 άνδρες της πυροσβεστικής να συμμετέχουν στην κατάσβεσή της. Το απόγευμα κατάφεραν να την περιορίσουν, αλλά εξακολουθούσαν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς.

Φωτό: Intime

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.