Βόλος: Υπάρχει επάρκεια αίματος αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε

|
THESTIVAL TEAM

«Επάρκεια έχουμε, αλλά δεν εφησυχάζουμε ποτέ για τις ανάγκες του αίματος» είναι η θέση της Διεύθυνσης Αιμοδοσίας στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο του Βόλου, ειδικά για αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας του covid-19.

Mιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Αιμοδοσίας στο «Αχιλλοπούλειο» αιματολόγος Στέλιος Λαφιανιώτης τόνισε ότι «για την ώρα είμαστε καλά. Είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε και δυσκολότερες καταστάσεις, αλλά έχουμε λάβει τα μέτρα μας γιατί ο κόσμος φοβάται να έρθει στους χώρους του νοσοκομείου. Για την αιμοληψία καθιερώσαμε διαφορετική αποκλειστική είσοδο ώστε να μην υπάρχει επαφή με το υπόλοιπο νοσοκομείο. Βγάζουμε καθημερινά την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας σε διάφορες περιοχές του Βόλου και δεχόμαστε αιμοδότες με σειρά και προτεραιότητα για λόγους Ασφαλείας. Τη Δευτέρα η Κινητή Μονάδα βρίσκεται στην παραλία του Βόλου, την Τρίτη στην πλατεία Ελευθερίας, την Τετάρτη στην πλατεία Μητροπόλεως στον Άγιο Νικόλαο και Πέμπτη-Παρασκευή σε επιλεγμένες περιοχές. Χαιρόμαστε γιατί ο κόσμος ανταποδίδει την αγάπη και το ενδιαφέρον. Στον Βόλο έχουμε και μεγάλη προσφορά από εθελοντές και πολύ δραστήριο σύλλογο».

Στον Βόλο και την Μαγνησία γενικότερα, μπορεί να μην είναι ιδανικά τα πράγματα, αλλά υπάρχει μεγάλη δράση του εθελοντισμού και λειτουργεί ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους αιμοδοτών σε δραστηριότητα και αριθμό μελών.

Ο σύλλογος «Αλληλεγγύη» αριθμεί περίπου 4000 μέλη, εκ των οποίων πάνω από 2.300 είναι τα ενεργά μέλη που δίνουν συχνά-πυκνά αίμα, σε κάθε κάλεσμα από το «Αχιλλοπούλειο» ή καθαρά εθελοντικά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» Ιγνάτιος Γελαγώτης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το τελευταίο διάστημα ο κόσμος φοβάται να πάει στο νοσοκομείο, ανησυχεί για τον κορωνοϊό. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το αίμα δεν έχει καμία σχέση με τον ιό και γι αυτό οι εθελοντές μπορούν να προσέρχονται εκτός ιδρύματος, στην Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας. Είμαστε δίπλα στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ειδικά στους συνανθρώπους μας που έχουν πάγιες ανάγκες από λήψη αίματος».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.