Κιλκίς: Χαρμόσυνα χτύπησαν οι καμπάνες της Μητρόπολης (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Χαρμόσυνα χτύπησαν σήμερα οι καμπάνες στην πόλη του Κιλκίς για την 25η Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κατά την οποία το Έθνος μας εορτάζει την Παλιγγενεσία και την επανάκτηση της Ελευθερίας του.

Οι καμπάνες χτύπησαν για δύο λεπτά στις 11.00 π.μ. σε όλους στους ιερούς ναούς και με εντολή του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Η συμβολική αυτή ενέργεια πραγματοποιήθηκε για την ηθική ενίσχυση των πολιτών, κατά την περίοδο της ισχυρής δοκιμασίας που η ανθρωπότητα υφίσταται, αλλά και για την απόδοση τιμής στους Αγωνιστές του 1821, τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, που με τον αγώνα και την θυσία τους μας χάρισαν το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας.

Παράλληλα, ο σεβασμιώτατος κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει τις αυλές και τα μπαλκόνια των κατοικιών με την Ελληνική σημαία ψάλλοντας το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια…» και τον Εθνικό Ύμνο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.